Oetztaler Alpen

Zomervakantie in de Oetztaler Alpen

Wil je dit jaar eens naar iets anders op zomervakantie dan Frankrijk, Italië of Spanje? Kijk eens naar de Oetztaler Alpen. Dit is een prachtig gebied in Oostenrijk dat voor een groot deel bestaat uit bergen. Het is een berggebied dat in de Centrale Alpen ligt. Qua regio ligt het in het Westen van Tirol. Het ligt dus in Oostenrijk, maar bijna op de grens met Italië. Daarom heeft het een specifiek klimaat wat prima is voor een zomervakantie. Doordat er vele bergen zijn, heb je prachtige vergezichten en mooie wandelingen om te maken.

Wandelen in de Oetztaler Alpen

Een van de belangrijkste dingen om te doen in de Oetztaler Alpen is dus wandelen.

Omdat er vele bergen zijn, kun je er uren wandelen. Wat veel mensen doen is een meerdaagse wandeltocht.

Ze nemen dan in hun rugzak een tent mee en kamperen onderweg. Dit is ook iets wat je zeker kan doen tijdens je vakantie daar. Omdat het gebied daar echt op gebouwd is, kun je gemakkelijk onderweg overnachten. Er zijn veel berghutten te vinden in het gebied. Hier kun je overnachten tijdens je bergtocht. Omdat deze berghutten er zijn, zijn de meeste paden zo gebouwd dat je van hut naar hut loopt.

Belangrijk tijdens het wandelen is dat je je beseft dat je op hoogte loopt. Je bent ongeveer tussen de 2000 en 3000 meter in de hoogte, dus de lucht is anders en je hebt ook last van wisselvallig weer. Soms heb je geluk, op andere momenten kan het ineens gaan sneeuwen. Dit is wel belangrijk om rekening mee te houden.

Andere vakantiebezigheden
Er is enorm veel te doen in het Oetztal zelf. Dit is het dal waarin de plaatsen Sölden en Längenfeld te vinden zijn. Hier kun je prima verblijven tijdens je vakantie. Daar zijn vele restaurantjes, winkeltjes en verblijfmogelijkheden. Er zijn hotels en appartementen te vinden, maar ook huizen zijn er te vinden. In de zomer kun je hier heerlijk genieten van de prachtige natuur, in de winter kun je er goed skiën. Daarom is het gebied erg populair, want voor alle jaargetijden is er iets te beleven.

Boeken
Vakanties naar de Oetztaler Alpen zijn te vinden op internet, en je kunt zelf kiezen of je bij een reisorganisatie een vlucht met appartement boekt, of dat je dit los doet. Je kunt er natuurlijk ook met de auto heen en vervolgens zelf een accommodatie boeken.

Je kunt ook op onze site verschillende accommodaties vinden in het Oetztal, zie de link hieronder.

[wp_ad_camp_1]