Zomervakantie Karinthie

Zomervakantie Karinthië

Zomervakantie Karinthie, de deelstaat staat bekend als één van de meest zonnige deelstaten in het zuiden van Oostenrijk, en is een uitstekende bestemming. Het is ook een ideale plek voor een wandelvakantie Oostenrijk.

Begrensd aan Slovenië en Italië, ligt Karinthië midden in het alpengebied. Karinthië heeft qua bezienswaardigheden en activiteiten veel te bieden. Ideaal om er een zomer door te brengen of er een aantal weekjes te vertoeven. Voor een actieve zomer zit je tussen bossen, bergen en meren goed.

Wil je liever even bijkomen? De ongedwongenheid van de zuidelijke staat kan je ook tot rust brengen. Wandel door de prachtige natuur of zwem in één van de 200 heldere, turquoise wateren. De zomers zijn warm, waardoor je lekker kan bijkomen en kan genieten van het uitzicht van alpenweides en bergketens.

Geniet van de zomervakantie Karinthië

Meren
Door de warme temperatuur en het heldere water krijg je bij de meren van Karinthië een Caribisch gevoel. Je kunt in een van de meren zwemmen, maar er ook watersporten beoefenen. Als je hond van zwemmen houdt, is dit een fantastische plek voor een vakantie met de hond. In veel vakantiehuizen in Karinthië zijn honden welkom. Het grootste meer van Karinthië is de Wörthersee. Rondom dit meer liggen verschillende fietsroutes waarmee je de omgeving kunt verkennen. Om het meer zijn meer dan 27 restaurants en strandtenten gelegen waar je een hapje kunt eten of een cocktail kunt drinken. De Weissensee heeft de mooiste ligging. In de zomer bereikt het water in dit meer zelfs een temperatuur van meer dan 22 graden. Voor de duikers onder ons is dit meer een mooie plek om te duiken. Een onvergetelijke zonsopkomst meemaken? Dan kan bij de Faaker See. Dit zuidelijke meer heeft de meeste zonuren.

Wandelbestemming
Karinthië is de perfecte bestemming om te wandelen. De deelstaat heeft prachtige landschappen. Door het netwerk van allerlei verschillende soorten paden, kun je zelf kiezen op wat voor manier je wilt wandelen. Ga je voor een pittige wandeling, een korte wandeling of juist een lange afstand? Er zijn tevens diverse meerdaagse wandeltochten te bieden. Karinthië heeft twee natuurparken. Een milieuvriendelijke omgang speelt in deze twee parken een grote rol. In deze natuurparken zijn onder andere grotten met kalksteenformatie en het hoogst gelegen meer van de alpen te vinden.

Klim- en attractieparken
Naast de bekende meren heeft Karinthië ook op het vaste land veel activiteiten te bieden. De klimparken, zoals Adventurepark Katschberg en Waldseilpark Tscheppaschlucht, zijn geschikt voor groot en klein. Daarnaast heeft de deelstaat verschillende pretparken om je met je reisgenoten een dag of meer te vermaken. Van avonturenparken tot het sprookjeswandelpad. Naar een natuurspeelpark? Dit park is meer dan 20.000 m2 groot en je kunt prachtige uitzichten bekijken, door een vossenhol kruipen of in een doolhof verdwalen.

Kamperen in Karinthië
Als je de zomervakantie doorbrengt in Karinthië, moet je gekampeerd hebben. Karinthië biedt je heel wat mogelijkheden om te kamperen. Verspreid door de deelstaat liggen ruim 100 campings. Dit zijn meer dan 16.0000 plaatsen om te kamperen. Hierbij kun je kiezen voor een kampeerplek tussen de bergen of bij de rivier. Wil je liever toch iets meer luxe? Naast de standaard kampeerplekken zijn er bij het overgrote deel van de campings ook ingerichte vakantiehuisjes en stacaravans te huur. ook als je een kampeer vakantie met de hond in Karinthië wilt boeken, zit je goed. Op diverse campings zijn honden welkom.

Musea
Wil je wat van de cultuur en/of de geschiedenis van Karinthië meekrijgen? Dit kun je doen door een bezoek aan een van de vele musea. Je kunt meer leren over het leven en werken in het Alpengebied, over culturen en landen, maar ook voor nationale- en internationale kunst. Dit kun je onder andere doen in het Landesmuseum, in het Museum voor de moderne kunst of anderen. Het Heinrich Harrer museum gaat over de man waarnaar het museum is genoemd. Het was een sportman, bergbeklimmer, onderzoeker en geograaf. Het heeft al zijn belevenissen beschreven aan de hand van ruim 20 boeken, illustraties, tekeningen en foto’s.

Wat je gedaan moet hebben
De Pyramidenkogel is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van Karinthië en moet je gedaan hebben als je de zomervakantie hier doorbrengt. Met 905 meter is dit de hoogste houten uitzichttoren van de wereld. Als je goed kijkt, kun je in het zuiden zelfs Italië en Slovenië zien. Het leukste is de terugweg. Deze kun je namelijk afleggen via de 120 meter lange glijbaan. Daarnaast is de rodelbaan de Nockey Flitzer een hele bekende en in de zomervakantie één van de populairste ondernemingen. Vanaf een hoogte van 2000 meter ga je over de rodelbaan met een snelheid van 40 kilometer per uur naar beneden.

[wp_ad_camp_1]