Wolf in Oostenrijk

Wolf in Oostenrijk

Als je wel eens in de zomermaanden in Oostenrijk geweest bent, en vooral als je al eens in het hooggebergte bent wezen wandelen of klimmen, dan heb je vast wel eens echte wilde dieren gezien.

Oostenrijk, en natuurlijk ook de andere Alpenlanden, staat bekend als één van de weinige gebieden in Europa, waar je nog steeds wilde dieren in de vrije natuur kunt bewonderen.

Zoals de Alpenmarmot, die met zijn piepende geluid je al van ver ziet aankomen, maar ook de Gems, de Moeflon, en de Steenbok, zijn typische bewoners van de bergen, terwijl je natuurlijk ook regelmatig herten kunt zien.

In sommige gebieden vliegen bovendien Adelaars en Gieren rond, die hun rondjes zweven, hoog in de lucht, op zoek naar een prooi.

Nog niet zo lang geleden waren deze Adelaars en Gieren, en hier en daar een vos, echter de enige grotere roofdieren die je op je wandelingen kon tegenkomen.

Volgens de laatste berichten gaat dat echter in de komende jaren sterk veranderen.

Er waren natuurlijk al berichten van af en toe een verdwaalde Beer, die vanuit Zuid Europa was komen aanlopen, maar de kans is groot dat de komende maanden en jaren meer roofdieren hun intrek zullen nemen op Oostenrijks grondgebied.

Vanuit het oosten, westen en zuiden, komen namelijk steeds vaker berichten dat de Wolf ook aan zijn opmars richting Oostenrijk is begonnen, en er zijn al berichten van gevonden sporen van de Wolf net over de Oostenrijkse grens.

Wolf in Oostenrijk, een probleem?

Nee, op zich niet. Je zult natuurlijk denken, dat Wolven die door de vrije natuur in Oostenrijk lopen, gevaarlijk zullen zijn voor bijvoorbeeld wandelaars en mountainbikers, maar dat schijnt dus niet zo te zijn.

De wolf is van nature een schuw dier, en hij zal zoveel mogelijk de mens uit de weg gaan.

Natuurlijk zal er wel eens een keer een schaap, of ander boerendier ten prooi vallen aan de wolf in Oostenrijk, maar dat is natuurlijk op zich geen groot probleem. Je kunt ook gerust een vakantie met hond in Oostenrijk boeken. In veel chalets in Oostenrijk zijn honden welkom.

De boer van wie dat betreffende dier is, zal wel een schadeloosstelling ontvangen, aangezien de Wolf ook in Oostenrijk een beschermd dier is.

En het feit, dat je over enkele jaren ook in Oostenrijk dat typische gehuil van Wolven in de avondschemering zult kunnen horen, dat maakt die zomervakantie in Oostenrijk eigenlijk alleen maar nog aantrekkelijker!

[wp_ad_camp_1]