Zillertalbahn

Zillertalbahn

Het Zillertal is zonder twijfel één van de meest populaire stukjes Oostenrijk en Tirol als het gaat om het doorbrengen van een heerlijke wintersportvakantie.

Het hele dal, en dan bedoelen we echt vanaf het begin tot achteraan op de Hintertuxer Gletscher, is ideaal voor de wintersport. Met tal van prachtige skigebieden, uitgebreide afdalmogelijkheden, en natuurlijk ook uiterst kindvriendelijk.

Als je een keer de wintersport hebt doorgebracht in het Zillertal dan weet je dat je hier de ultieme vakantie hebt genoten.

Dat is overigens niet alleen zo tijdens de wintermaanden, maar ook tijdens de zomervakantie. Ook in de warme periode van het jaar is dit misschien wel het meest ideale stukje Tirol om dus de zomervakantie door te brengen.

Het Zillertal heeft eigenlijk maar twee kleine nadeeltjes.

Op aanreis- en afreisdagen kan er zomaar een kilometerslange file in het dal staan. Want het is niet alleen bij ons Nederlanders één van de meest geliefde dalen.

Omdat er veel Nederlanders de verschillende dorpen in het dal bezoeken lijkt het soms wel alsof Nederlands gewoon de voertaal is. Het lijkt wel gewoon een stukje Nederland, maar dan met hoge bergen. Dat komt ook omdat veel inwoners inmiddels de Nederlandse taal gewoon machtig zijn.

Zillertalbahn

De taal en het aantal Nederlanders kunnen we natuurlijk hier in Tirol niet aanpassen, de kilometerslange files gedeeltelijk wel. Het Zillertal, net als overigens de rest van Tirol en dus niet alleen het Inntal, heeft een perfect netwerk met openbaar vervoer.

In het Zillertal kun je zelfs per trein komen.

Regelmatig kun je van Jenbach dat op zich is aangesloten op het netwerk van treinverbindingen vanaf onder andere de luchthaven in Innsbruck en aan de andere kant met de grens met Duitsland, met de Zillertalbahn naar Mayrhofen reizen.

Niet alleen natuurlijk om de files te vermijden, want de Zillertalbahn is ook bij uitstek geschikt om dagjes weg te gaan.

De rest van het dal is overigens ook perfect bereikbaar, en dan bedoelen we nagenoeg alle dorpen, maar dan via goede busverbindingen.

Af en toe, zul je overigens niet wat ze hier noemen de railbus voorbij zien komen, maar een authentieke stoomlocomotief. En dat is natuurlijk echt een dagje uit. Over een aantal jaren is de treinverbinding overigens een nieuwe attractie rijker, want vanaf 2020 tot 2025 is met van plan met watersotftreinen te gaan rijden.

Kom dus voortaan uitgerust in het Zillertal aan met de Zillertalbahn, en vergeet de reisstress en files.

De tarieven en de dienstregeling van zowel de railbus, de stoomlocomotief, als de bussen naar de overigens dorpen.

De dienstregeling van de overige treinen in geheel Oostenrijk kun je bekijken via www.oebb.at

De stoomtrein op het traject Jenbach – Mayrhofen vertrekt doorgaans rond 10:45 uur, en vertrekt ond 14:30 uur weer terug richting Jenbach. Dit op woensdag tot en met zondag in de periode eind mei tot half oktober.

De juiste tijden en maanden op onderstaande site.

Meer Informatie

https://www.zillertalbahn.at

[wp_ad_camp_1]