Kuhtai Finterstaler Strausee

Wandelen in Kühtai

Wandelen in Kühtai is heel erg mooi. De Wandelwegen, die gedeeltelijk in de Winter eigenlijk skipisten zijn, zijn makkelijk te bewandelen.

De Dreiseenbahn neemt je mee op 2.410 meter hoogte, en als je uit de stoeltjeslift stapt, kan je meteen al een prachtig uitzicht bewonderen.

Je kan vanaf hier twee bergen opwandelen, maar misschien kunnen we beter stellen beklimmen, de Gaiskogel 2.820 meter, en de Pockkogel 2.807 meter.

Of je neemt de weg richting de Finstertaler Stausee. Aan het begin kom je Voorbij een kleine turquoisekleurig meer.

Dan ga je naar de Dreiseenhütte, waar je heel erg lekker kan eten.

Na de hut kom je na ongeveer één uur bij de Finstertaler Stausee aan.

Wandelen in Kühtai – De Finstertaler Stausee

Bij de Finstertaler Stausee aangekommen, staat je een mooi stuwmeer te wachten, met een niet te evenaren uitzicht.

Je kan ook over de stuwwand wandelen, alhoewel je aan de andere kan van het stuwmeer, niet echt verder kunt wandelen, dan alleen een steil pad de bergen.

Of Je wandelt rechtdoor over het wandelpad, richting de Zwölferkogel (2.988 meter) en de Sulzkogel (3.016 meter).

Hier is ook de Shcweineforter Hütte, waar je kan overnachten, en waar je dan de volgende dag veder kan wandelen naar Hochoetz.

Van de Finstertaler Stausee richting Graf-Ferdinand Haus, ga je door de Tunnel heen, die door de berg gegraven is.

Het Graf-Ferdinand Haus, is een berghut waar je kan eten. De hut is alleen in de Winter open.

Vanaf het Graf-Ferdinand Haus, gaat de rodelbaan naar Kühtai, die in de Winter druk gebruikt wordt. In de zomer is deze rodelbaan een erg mooie wandelweg. alhoewel de weg af en toe best wel wat steil naar beneden gaat.

Aan de andere kant van Kühtai, ligt Het skigebied van Kühtai, waar je ’s winters goed kunt skiën, maar in de zomer kan je hier goed wandelen.

Je neemt de Kaiserbahn die je naar 2.477 meter hoogte brengt, en van daar kan je de Pirchkogel op, met een hoogte van 2.822 meter.

Vanaf Kühtai kan je ook langs de weg wandelen richting Oetzerau, wat in het Oetztal ligt.

Je ziet hier veel Interessante dingen voorbij komen, bijvoorbeeld Mareil, een klein plaatsje dat tussen Kühtai en Ochsengarten ligt.

In Ochsengarten zijn er net zo veel skiliften als in Kühtai, maar dit hoort bij skigebied Hochoetz.

Vanaf Ochsengarten gaat er ook een weg naar Haimingerberg, Haiming en Silz, maar een echt prettige wandelweg is dit niet, met al dat verkeer.

Langs de weg vanaf Ochsengarten naar Oetzerau, kan je zelfs nog fossielen vinden, uit de tijd toen Afrika nog tegen Europa aanlag.

Als je goed kijkt, kan je hier fossielen vinden van diverse kleine zeedieren.

In Oetzerau aangekomen kan je twee kanten op. Keuze 1 is de weg volgen naar Oetz. Keuze 2 is het Wandelpad richting Sautens of richting Recreatiepark Area 47, wat in het Inntal ligt. Vanaf hier kan je ook verder wandelen richting Haiming.

[wp_ad_camp_1]