Ossiacher See

Ossiacher See

De Ossiacher See, vaak gezien als één van de allermooiste meren in Oostenrijk, is in de zomermaanden een erg geliefde vakantiebestemming, voor vakantiegangers uit heel Europa.

Daar komt nog bij, dat rond dit meer niet alleen enorm veel recreatie mogelijk is, maar dat er ook diverse campings te vinden zijn in de buurt van de Ossiacher See, en daardoor is dit ook een bestemming waar menig campeerder zijn of haar tenten opslaat.

Dit deel van Karinthië, het ligt natuurlijk vrijwel in de regio rond de Middellandse zee, staat ook bekend om het heerlijke zomerweer, en daardoor is ook de watertemperatuur van de Ossiacher See erg aangenaam, zo rond de 25 a 27 graden.

Recreatie aan de Ossiacher See

Aan de Ossiacher See kan je dus meestal, let wel ook hier kan het soms voorkomen dat de regen in bakkken naar beneden komt, genieten van de zomerzon.

En wat is er nu fijner, zeker als je tijdens de zomervakantie wilt genieten samen met gezin en kinderen, dan tijdens dat warme zomerweer volop bezig te zijn met water.

Iets dat bij kinderen natuurlijk altijd in de smaak valt.

En dan is de Ossiacher See uitermate geschikt. Rond het meer zijn diverse zwembaden, waarvan er een aantal direct in de Ossiacher See liggen, en vanzelfsprekend zijn hier ook andere watersporten mogelijk, zowel passief, een rondvaart op het meer moet je gewoon een keertje doen, als actief, waarbij nagenoeg alle watersporten wel mogelijk zijn, en je zelfs een boot of bootje kunt huren.

En dan zijn daar ook nog die leuke dorpjes rond het meer, zoals bijvoorbeeld Sattendorf of Annenheim, talloze bezienswaardigheden, zoals de burcht Landskron met roofvogelshow, en natuurlijk uitgebreide mogelijkheden voor diverse bergsporten.

Wat je ook zeker eens moet doen, is met de lift de Gerlitzen op, waar je heerlijk kunt wandelen, en genieten van het uitzicht. Ook trouwens een erg goede berg voor paragliding.

Ook de stad Villach, hier verkopen ze zelfs het typische Nederlandse hagelslag, heeft veel te bieden, zoals bijvoorbeeld een mooi winkelcentrum, en een goed uitgaanscentrum.

De ossiacher See is dus een bestemming voor iedereen, met mogelijkheden voor genieten voor iedereen, en niemand zal zich hier vervelen, ook al is het weer een keertje een beetje triest en nat. Maar dat is natuurlijk een uitzondering, want de regio staat doorgaans bekend om het mooie weer.

[wp_ad_camp_1]