Logeren op de boerderij

Logeren op de boerderij

De zomer in Oostenrijk is vanzelfsprekend de beste tijd van het jaar om van de Oostenrijkse natuur te genieten, van de wilde bloemen en van de dieren.

Vooral voor, kleinere, kinderen wordt de zomervakantie dan de beste tijd van het jaar.

Een speciale vakantiemethode is dan ook, de zomervakantie doorbrengen op een Oostenrijkse boerderij. Daar kan je genieten van de geur van vers hooi, en van de jonge boerderijdieren, en natuurlijk van de gastvrijheid, en allerlei zelfgemaakt lekkernijen en lokale specialiteiten.

Dat is niet alleen voor de kinderen een ultieme vakantie, want ook volwassenen kommen volledig aan hun trekken. Want er gaat natuurlijk voor ouders niets boven het zien genieten van de kinderen.

Logeren op de boerderij, vol geuren

’s Morgens wakker worden met de geur van koffie en vers brood. Dat kan op de meeste boerderijen in Oostenrijk, want brood wordt vaak nog zelf gebakken, en samen met de verse koffie, smaakt het ontbijt dan extra lekker.

Niet alleen brood wordt zelfgemaakt, maar ook de jam, de yoghurt, en allerlei andere lekkernijen.

En als het weer mooi is, en dat is het zomers wel vaker in Oostenrijk, dan kan het ontbijt vaak buiten genoten worden. Genot puur natuurlijk, want zo kan je ook nog eens van het vaak prachtige uitzicht genieten, en duurt het ontbijt vaak veel langer als thuis.

Totdat de kinderen natuurlijk smeken om naar de dieren te mogen.

Vaak liggen deze logeerboerderijen ook midden in de natuur, en kan je zo van je logeeradres, korte of langere wandelingen maken door de dalen en de bergen, waar voor ieder gezinslid weer het één en ander te ontdekken valt.

Natuurlijk kunnen kinderen, maar ook ouders, ook nog eens het één en ander leren op de boerderij, bijvoorbeeld hoe de koeien gemolken worden, en veel boerderijen bieden ook avondeten aan, waarbij je ook nog eens kunt genieten van de lokale lekkernijen, die op de boerderij nog op de ouderwetse manier, en vaak is dat toch wel de lekkerste manier, worden klaargemaakt.

In Oostenrijk zijn ruim 2500 boerderijen waar het mogelijk is om tijdens de vakantie te logeren, wijn-, bio-, of kruidenboerderijen, en natuurlijk boerderijen met veel dieren, en vaak aanbouw van eigen groente en fruit.

Logeren op de boerderij in Oostenrijk wordt gegarandeerd een vakantie waar je nog vaak aan zult terugdenken, en waar de kinderen graag nog een keertje terug heen willen.

[wp_ad_camp_1]