Aqua Dome

Aqua Dome Längenfeld

Dat Oostenrijk een fantastisch land is voor een zomervakantie vol met activiteiten, dat wist je waarschijnlijk al, en dat Oostenrijk ook veel mogelijkheden voor watersport te bieden heeft, dat weet je waarschijnlijk ook wel.

Bijvoorbeeld de meren in Karinthië, het Salzburger land, maar ook meren als de Achensee en de Bodensee. Stuk voor stuk prachtige meren, waar je volop kunt genieten van water, zon, en natuurlijk de omliggende bergen.

Ook de vakantiedorpen die, weliswaar niet direct aan een meer liggen, hebben toch wel vaak een mooi zwembad te bieden, of bieden watersporten als rafting en vissen.

Eigenlijk wordt zelfs in de meeste uithoeken van Oostenrijk wel een vorm van watersport aangeboden.

Een mooi voorbeeld daarvan is het Tiroler Oetztal, met zwembaden in onder andere Sölden, Umhausen, Sautens, Oetz en Area 47, naast de mogelijkheden om te raften en te canyoning, of zwemmen in de Piburger See.

De Aqua Dome in Längenfeld

Stuk voor stuk lekker afkoelen tijdens de warme zomerse dagen, en toch heeft het Oetztal nog wat erg unieks te bieden op het gebied van water en watersport, de Aqua Dome in Längenfeld.

Vanzelfsprekend is de Aqua Dome niet de enige plek waar je kunt zwemmen, en kunt genieten van wellness in Oostenrijk, want er zijn vanzelfsprekend nog veel meer plekken waar de combinatie wordt aangeboden.

Toch is de Aqua Dome in Längenfeld best wel uniek. Enerzijds door de ligging niet ver van de wintersportdorpen Sölden en Obergurgl, anderzijds werd het gebouw van de Aqua Dome op een natuurlijke wijze ingepast in het kenmerkende landschap van het Oetztal.

En dat maakt de Aqua Dome uniek, want hier geniet je niet zomaar van wellness, sauna of zwemmen, maar hier doe je dat in het midden van een natuur die nog steeds oorspronkelijk is, en grotendeels beschermd natuurgebied.

En dat merk je bijvoorbeeld als je in de Thermenhal binnen loopt, die je toch al een gevoel geeft alsof je een kathedraal binnen bent gelopen, en waardoor de mooie inpaasing in het Oetztal duidelijk wordt.

Maar het zijn vooral de buitenbaden, die als het ware in de omliggende natuur zijn ingepast, en waar je volop kunt genieten van het prachtige uitzicht, terwijl je in de zomermaanden heerlijk kunt afkoelen.

Overigens kan je natuurlijk ook van de faciliteiten van de Aqua Dome genieten tijdens de wintermaanden, als de bergen wit zijn, en de nabijgelegen pisten de plek waar het dagelijkse leven in het Oetztal zich afspeelt.

Want wellness en zwemmen is het gehele jaar door mogelijk in de Aqua Dome.

Toch liever je vakantie in Nederland vieren? Nederland heeft ook fantastische watersportmogelijkheden. Wat dacht je van het huren van een watervilla in Nederland? Met name rond de Friese Meren vind je prachtige watervillas, waterparken en huisjes met eigen aanlegsteiger.

[wp_ad_camp_1]