Prater Wenen

Zomervakantie met kinderen

Oostenrijk is al heel lang een populaire bestemming onder de Nederlanders. Vooral voor gezinnen is het een leuke vakantiebestemming, omdat er voor de kinderen ook veel valt te doen.

In Oostenrijk valt er veel te beleven en te doen. Een zomervakantie in Oostenrijk zal dan ook nooit saai. In Oostenrijk kun je tal van activiteiten ondernemen en veel mooie gebieden bezoeken.

Oostenrijk beschikt dan ook over veel mooie natuurgebieden. Een compleet beeld van een zomervakantie in Oostenrijk.

Pretparken

Allereerst de pretparken, want welk kind houdt nou niet van een dagje in het pretpark?

Het Aardmannetjespark is een leuk pretpark voor de kinderen. Je vindt er de langste hangglijbaan van Oostenrijk, dan is er nog het mini treintje dat heel leuk is voor de kleine kinderen.

Het treintje gaat langs de mooie natuurgebieden, en brengt de kinderen uiteindelijk naar de Wonky Tonky rivier, waar de kinderen nog meer avonturen kunnen beleven.

Voor de kinderen is er in hetzelfde gebied ook nog Ellmi’s toverwereld. In Ellmi’s toverwereld komen alle fantasieën tot leven, en door het mooie omgeving lijkt het net echt een magische koninkrijk.

De kinderen kunnen leuk meespelen, en worden in een wereld vol met fantasie getrokken.

De Wiener Prater is een pretpark voor het hele gezin, en met meer dan 250 attracties is er voor iedereen wel wat te beleven, voor zowel jong als oud.

De Wiener Prater is dan ook zeker een pretpark die je met het hele gezin moet bezoeken. Een absolute aanrader!

Dierentuinen

Het is voor de kinderen ook heel leuk om de dierentuinen in Oostenrijk te bezoeken, en ze leren ook nog veel.

In Oostenrijk zijn er 3 bijzonder mooie dierentuinen, en natuurlijk nog vele kleinere.

De eerste is de Alpenzoo, waar de kinderen een waar avontuur zullen beleven. De Alpenzoo is de hoogstgelegen dierentuin van Europa, en je vind alle dieren terug die in de Alpen leven.

De dierentuin heeft meer dan 2000 dieren en meer dan 120 verschillende soorten dieren.

Dan is er ook nog de Zoo, waar je meer dan 140 verschillende soorten dieren terug vind. In deze dierentuin hebben ze vooral aan de kinderen gedacht en het heel kindvriendelijke ingericht.

Je kunt in de dierentuin zelfs gratis handwagens lenen waar de kinderen in kunnen zitten, zodat ze niet te moe worden van al het lopen.

De derde dierentuin is één van de oudste dierentuinen in de wereld en opende zijn deuren al in het jaar 1752. Deze dierentuin is Schönbrunn, en je vind het terug in de hoofdstad van Oostenrijk, namelijk Wenen.

Het is dan ook zeker een dierentuin die je moet bezoeken.

Mooie plekjes in Oostenrijk

Het gezin kan van alle spanning van de pretparken en dierentuinen bijkomen in de mooie natuur van Oostenrijk.

Oostenrijk heeft dan ook veel mooie plekjes, zoals de meren van Salzburgerland.

In Salzburgerland vind je éé van de grootste meren in Oostenrijk. Dit meer is de Wolfgangsee, en is maar liefst 11 kilometer lang.

Langs dit meer zijn er diverse campings en je kunt er dan ook bungalows huren. Je kunt natuurlijk ook een kampeerplek huren en met de kinderen heerlijk kamperen aan het meer.

Dan zijn er ook nog de meren van Karinthie. Zulk helder en warm water vind je werkelijk nergens anders.

De omliggende gebieden zijn zeker ook het bezoeken waard, waar er veel valt te beleven voor kinderen.

In Karinthie zijn ook veel campings waar je vakantiehuizen en bungalows kunt huren, tevens kun je er ook kamperen.

De meren van Karinthie zijn ook heel goed geschikt voor diverse watersporten en het is tijdens de zomermaanden lekker warm.

De Krimmler Wasserfälle wordt door velen gezien als de mooiste plek van Oostenrijk.

De Krimmler Wasserfälle is de hoogste waterval van Oostenrijk. De watervallen zorgen voor een schitterende schouwspel en vallen van ongeveer 380 meter naar beneden.

In de wereld zijn er maar 3 andere watervallen die hoger zijn dan die bij Krimml.

Innsbruck en Wenen

Een vakantie in Oostenrijk is eigenlijk nooit compleet zonder Innsbruck of Wenen. Innsbruck is een oude stad en het is de hoofdstad van Tirol.

Innsbruck is meer dan 800 jaar oud en bestaat dus al langer dan ons Koninkrijk. Het is een werkelijk schitterende stad met een achtergrond van bergen.

Voor cultuurliefhebbers zal Innsbruck een fantastische bestemming zijn en en ook voor kinderen valt hier veel te beleven, en te leren.

Je kunt met de kinderen ook de bossen intrekken, waar je nog meer mooie plekken vind en voor de kinderen word het een leuke avontuur.

Wenen is een stad die eigenlijk iedereen in zijn of haar leven gezien moet hebben.

Wenen is natuurlijk de hoofdstad van Oostenrijk en het is ook een eigen deelstaat.

Voor de liefhebbers van musea, muziek, theater en architectuur, is Wenen een geweldige stad.

Je vindt in Wenen ook één van de mooiste paleizen in de wereld. Het bezoeken van Schloss Schönbrunn zal dan ook zeker een indruk op kinderen achterlaten, vooral om de zoeven al genoemde bijliggende dierentuin.

[wp_ad_camp_1]