Fieberbrunn

Fieberbrunn

Fieberbrunn is een middelgroot dorp gelegen in het Pillerseetal, dat een oppervlakte omvat van ongeveer 76.000 vierkante meter. Het hoogste punt van het dorpje bevindt zich op 2.020 meter hoog.

Het is de ideale bestemming om op zomervakantie door te brengen, met over het algemeen heerlijk weer, hoge en indrukwekkende bergen, en een fantasties uitzicht, die dit schattige dorpje tot een waar vakantieparadijs maken.

Veel recreatiemogelijkheden in Fieberbrunn

Naast de geweldige natuur valt er nog veel meer te beleven in Fieberbrunn.

Zo heeft Fieberbrunn een erg leuk overdekt zwembad, met buitenbad, waar het heerlijk is om in de zomer te zwemmen, en af te koelen als de Alpenzomer zorgt voor warm en zonnig weer.

Bovendien heeft het dorpje een zomerrodelbaan, met een lengte van ruim 2,5 kilometer die dagelijks geopend is, en verlicht is tot 24.00 uur.

Vanzelfspprekend is dit ook een fantastische bestemming voor diverse bergsporten, zoals de speciale tochten voor canyoning en raften.

De naam Fieberbrunn betekend letterlijk koortsbron.

Deze naam heeft de plaats te danken aan een vorstin uit de veertiende eeuw.

Deze vorstin had regelmatig last van een pijnlijke en chronische koorts, en volgens de overlevering heeft de beroemde bron geholpen om de pijn te verlichten, en uiteindelijk was de vorstin koortsvrij.

Vandaar dat de bewoners van het dorpje, dat in die tijd nog door het leven ging als Pranau, het dorpje omdoopten tot Fieberbrunn.

Vandaag de dag staat de plaats niet meer zo bekend als gezondheidscentrum, maar vooral om zijn prachtige natuur en zijn authentieke gastvrije inwoners.

Het Pillerseetal

In het Pillerseetal liggen de dorpen Fieberbrunn, Hochfilzen, Waidring, St. Jacob in Haus en St. Ulrich am Pillersee. Deze dorpen hebben een ideale ligging voor een prachtige zomervakantie.

Er zijn meerdere attracties in het dal te vinden, voor zowel jong als oud.

In het Triassic park leren kinderen op speelse wijze over het leven op aarde, 200 miljoen jaar geleden.

In de 400 vierkante meter grote ondergrondse tentoonstellingsruimte, zijn levensgrote dinosaurussen en andere dieren te bekijken.

Hier kunnen de jongste maar ook de oudste bezoekers in de rol van wetenschapper kruipen en zelf fossielen drukken of een dinosaurus model maken.

Het op 2020 meter hoogte gelegen Hochhörndl bergstation is het hoogste bergstation in de regio, en ligt in het skigebied van Fieberbrunn.

Hier kan je zowel in de winter als in de zomer genieten van een prachtig uitzicht over de bergen.

De Pillersee met zijn smaragdgroene kleur is wonderschoon om te zien, een echte aanrader voor de waterliefhebber.

Op de Timoks alm ligt het grootste lage klimpark van Oostenrijk, de Timoks Coaster, waar kinderen en ouders zich kunnen uitleven.

Kortom, Fieberbrunn en het Pillerseetal, zijn een vakantiebestemming, waar je de komende zomer een heerlijk en afwisselende vakantie door kunt brengen.

[wp_ad_camp_1]