De Inn bij Passau

Wandelen langs de Inn

Oostenrijk staat bekend om de uitstekende mogelijkheden om te wandelen, waarbij de wandelwegen vaak door de dalen verlopen, en vaak langs snel stromende rivieren.

En dat geeft het wandelen meestal toch wat bijzonders, als je in de buurt, of net naast zo’n razende rivier loopt, met een oorverdovend gedonder, door het snelstromende water.

De langste rivier, de Inn

Eén van de bekendste rivieren in Oostenrijk, en zeker in Tirol, is natuurlijk de Inn, die door grote delen van Tirol stroomt.

De rivier is een redelijk snel stromende rivier, en wordt dan ook vaak gebruikt om te raften, of te kajakken.

Het Inntal, is overigens een langzaam aflopend dal, van west naar oost, dat voor Tirol enorm belangrijk is.

Zo loopt één van de belangrijkste snelwegen, en spoorwegen door het Inntal, en menig vakantieganger bereikt door het Inntal zijn of haar eindbestemming.

Wat veel vakantiegangers niet weten, zijn de uitstekende wandelwegen en fietspaden in het Inntal, vaak direct langs de Inn, zoals de Inntalradweg, die door het gehele dal verloopt.

Een fietsroute die, doordat het dal langzaam afloopt, zonder grote heuvels verloopt, en geschikt is voor iedereen, dus ook voor gezinnen met kinderen en de wat minder geoefende fietser of mountainbiker.

En langs de Inntalradweg, kan je ook enorm veel bezienswaardigheden zien, en gezellige oude stadjes, zoals bijvoorbeeld Rattenberg, of Landeck.

Een erg mooie, lange route, waarover je het grootste gedeelte van Tirol, op een rustige manier kunt bekijken, en ook van plaats naar plaat kunt fietsen, en natuurlijk ook kunt wandelen.

Wandelen langs de Inn

Doordat het Inntal zo goed ontsloten is voor fietsers, zijn er er ook enorm veel mogelijkheden voor wandelaars, en vaak ook weer direct langs de snel stromende Inn.

Eén stukje van de Inn willen we in het bijzonder aanbevelen. Niet alleen omdat dit gedeelte van de Inn zo uniek is, maar omdat er in de directe omgeving nog veel meer, en vaak enorm gezinsvriendelijke wandelroutes zijn.

Dat is het stuk van het Inntal, zeg maar tussen Landeck, Imst, Roppen en het begin van het Oetztal, bij Haiming en Silz.

Dit stuk van de Inn wordt ook veelvuldig gebruik voor rafting, is relatief vlak, en dus erg geschikt voor fietsers en wandelaars.

Er zijn zelfs stukken van de Inn ingericht als zwemstrand, zoals tussen Roppen en Area 47.

En dat is toch wel uniek, je kunt hier op het strand in de zon liggen, de rafters die voorbij komen bekijken, en ook nog eens heerlijk wandelen.

Een ideale vakantiebestemming, als je wilt wandelen, raften, of op een andere manier van de snelstromende Inn wilt genieten.

[wp_ad_camp_1]